Kurutulmuş armut, taze armudun kurutulmuş halidir. Kurutma işlemi sonucu 7 kg armuttan 1 kg armut kalmaktadır. Suyu alındıktan sonra meyvenin öz kısmı kalır böylece besin değerleri korunur ve lezzeti yoğunlaşır.
Kurutulmuş armudu salata, yoğurt, granola ya da tatlı ve keklerinize katarak ekşi ve tatlı haliyle kullanabilirsiniz.
Armudun faydaları insan sağlığı açısından önem arz eder. A,B,C ve K içeren armut, aynı zamanda önemli bir lif kaynağı olarak öne çıkar. Kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum, sodyum, folik asit ile bakır manganez de barındırması bu meyvenin tüketilme sebeplerinden bir tanesidir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.